Podcast De Ontwaakte Leider

We willen eerlijke bestuurders, maar hoe eerlijk zijn we zelf?

business & leadership
leiderschap, transparant bestuur, mark rutte

Eerlijkheid, dat is wat de grote meerderheid verlangt van een nieuwe minister president. Een fantastisch streven. Maar zullen we bij onszelf beginnen? Eerlijkheid is een lastig iets. Vaak noemen we het als een van onze belangrijkste kernwaardes en voelen we ons niet fijn als we zelf iets achter houden of verdraaien, of als de ander dat doet. Veel vaker nog hebben we het niet door dat we niet echt eerlijk zijn, ten eerste tegen onszelf.
 
Omdat we vastzitten in een patroon en de dynamiek ervan niet kunnen zien en overstijgen.
 
Eer – lijk.
 
Wat betekent dat eigenlijk precies?
Gaat het niet veel vaker over ‘eer’ in welke vorm dan ook, waardoor het mis gaat? De eer aan je zelf houden, de eer hoog houden, met de eer naar huis willen gaan? Waardoor eerlijkheid ver te zoeken is en schijn het wint van transparantie?
 
Om van eerlijkheid naar transparantie te kunnen bewegen hebben we ons over te geven aan waarachtigheid. De nieuwsgierig naar onszelf en de ander. Voorbij eer, schaamte, macht, pijn, angst, verdriet, meningen enzovoort willen ontdekken welke dynamieken er spelen in conflicten en uitdagingen. Ten eerste bij onszelf.
 
Dat vergt moed. Om je zelf te willen ontmoeten in alle naaktheid. De spiegel voorhouden aan je zelf.
 
Hoe zit ik er in? Hoe zuiver zijn mijn intenties? Waar beweeg ik weg van mijn waarachtigheid om mezelf te beschermen en ben ik dus onderdeel van de bevlekte dynamiek van eer-lijk-heid? Wat reflecteren de buitenwereld, mijn lichaam, mijn emoties naar mij?
 
Ja, dat is hard werken. Innerlijk werk.
Maar het is het enige werk dat uiteindelijk telt en het meeste verschil maakt op korte en lange termijn. Voor mij, voor jou en iedereen verbonden aan ons.

Van ik en jij, naar wij.
 
Laten we er voor gaan. Voor transparantie, waarachtigheid en bewustzijn.
Het is de hoogste tijd, niet waar?
Om onze wijsheid, innerlijke intelligentie en vergeten-weten weer te omarmen.
 
To our highest awakening,
Mireille

PS: Voor leiders die zich in deze hoge ambitie kunnen vinden en de spiegel en potentie echt willen ontmoeten. Let's meet, in het Awakened Leadership programma. 
 
#awakenedleadership #bewustzijn #consciousevolution

Stay Connected 

Join our mailing list to receive Mireille's inspirational Sparkle writings.

You can unsubcribe any time and your details wil not be used for any other purpose.