Podcast De Ontwaakte Leider

Bewustzijn en bezieling in de zorg is nodig voor ons zelfhelend vermogen

business & leadership energy medicine & healing

Voor de ONTWAAKTE LEIDER PODCAST heb ik heel specifiek gekozen voor gasten die IN bestaande organisaties en structuren werken. Het ‘echte’ werk van ontwaken gebeurt namelijk in het dagelijks leven. Niet op een berg, niet in een retreat, niet tijdens meditatie of in de zweethut, maar te midden van alle dynamieken van het leven. Daar waar we de wijsheid leven en in de praktijk brengen, ook als we geconfronteerd worden met weerstand, onbegrip, verouderde structuren of omzetdoelen.
 
Vele van ons die in bewustzijn ontwikkelen kennen het gevoel van gespletenheid. Privé mediteren we, bezoeken we een healer, halen we kracht uit innerlijke bronnen, maar zodra we ons bedrijf, het ziekenhuis of de school waar we werken binnen stappen, lijkt ‘het reguliere’ ons op te zuigen en verlaten we ons ware zelf.
 
Uit angst om…vul maar in wat je daar zelf bij voelt.
 
Uit een gesprek met Lidewij Hoorntje, arts in het Martini Ziekenhuis in Groningen, blijkt hoe lastig dat speelveld is. Toch doet ze het. Bewustzijn brengen op een plek waar zoveel winst te behalen is. Dagelijks voor het wel-zijn van alle individuele patiënten, voor de efficiëntie van ons zorgsysteem en niet in de laatste plaats voor de zorgmedewerkers zelf.
 
Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ziekenhuisbezoekers aanvullende behandelingen ondergaat. Is de patiënt dan inmiddels verder dan de arts, als het over integrative medicine gaat? Zijn er misschien veel meer artsen en zorgprofessionals zoals Lidewij die de kracht kennen van bewustzijn en spiritualiteit, maar zich niet durven uit te spreken, laat staan het integreren in hun werk? Uit angst om..
 
Ja, daar ben ik van overtuigd. Net als in andere sectoren, ook buiten de zorg. Vandaar deze podcast serie over De Ontwaakte Leider. We hebben namelijk voor-beelden nodig, zodat we ons gesterkt en gesteund voelen om het anders te doen. Om de heelheid die we kennen en voelen te laten leiden, in alle aspecten van het leven. Ook en juist op het werk.
 
Na ons gesprek zei Lidewij: ‘Goh, dat was best wel een heel down to earth gesprek.’ Het klonk alsof ze teleurgesteld was. Waarop ik haar vroeg: had je iets anders willen zeggen? Haar ogen gingen twinkelen terwijl ze sprak over in verbinding zijn met je essentie en hoe anders je dan je lichaam benadert en wat je hier op aarde te doen hebt.
 
Er viel even daarna een korte stilte, en een traan.
 
Alles zoekt verbinding. Altijd.
 
Zoveel lagen. Zoveel gezichten.
Bewustzijn heelt.
Altijd.
 
Dank je wel Lidewij voor deze ontmoeting en je dappere en liefdevolle missie om mensen hun zelfhelend vermogen te laten herinneren en bij te dragen aan het transformeren van ons zorgsysteem.
 
Ons gesprek is hier te beluisteren.

Wil jij als leider jouw eigen proces verdiepen? Kijk dan of het Awakened Leadership programma jou volgende stap is.

Stay Connected 

Join our mailing list to receive Mireille's inspirational Sparkle writings.

You can unsubcribe any time and your details wil not be used for any other purpose.